The Push – Netflix

Det pratas mycket om värderingar och att intervjua för värderingar.  Värderingar är en pappersexercis som är dessvärre meningslös om inte verksamheten skapa en kultur där värderingar efterlevs på riktigt.

Värderingar är svårt att intervjua för.  En kandidat kan lystra ut rätt eller fel svar till en fråga och ge svaret som eftersöks utan att det faktiskt reflektera vad personen egentligen tycker.

En stark kultur där rätt beteende premieras och fel beteende har konsekvenser är viktigt för att värderingar blir mer än en pappersexercis.  Verksamheter där kulturen speglar värderingar och medarbetare tar värderingar på allvar har bättre finansiella resultat.

Om du vill övertyga chefer om hur viktigt kultur är – visar de filmen på netflix The Push.  Här ser man att det går till och med att övertyga folk att göra de mest konstiga saker genom grupptryck.  En bra kultur skapa ett positivt grupptryck som gör att värderingar har riktiga, positiva konsekvenser.  Ta gärna en titt på The Push på Netflix – ni kommer förstå vad jag menar!

Här kan du titta på trailern