Medarbetare under förändringsprocesser

Många underskattar tiden och energin som krävs att lyckas med förändringar

Du har förberett dig väl. I ditt huvud är allting glasklart. Målet är spikat, vägen dit är tydligt. Det som finns kvar är att berätta för medarbetare dina tankar och idéer. Du samlar medarbetare för ett möte och bemöts av chock och invändningar.  Plötsligt inser du att det du har tänkt ska bli kul och utvecklande, kommer att bli en riktig utmaning. Det är som värsta kallduschen. Det tar all din kraft att inte talar om för medarbetare att de är löjliga och bakåtsträvande.  Du kan nästan undra varför du kom på idéen att förbättra verksamheten.

Dessa känslor är inte otypiska för de flesta som ska berätta om en förändring. Många som leder förändringar underskattar medarbetares reaktioner, irritation och oro inför förändringsarbete. Det finns en uppsjö  av exempel när företag har underskattat medarbetares reaktioner till förändringsarbete och därmed misslyckats nå sina mål.  Den största delen av en bokhandelns management avdelning är böcker som handlar om förändring.  Trotts detta är det inte alls otypisk att den som leder förändringen tror att ”det ska bli annorlunda denna gång”.

Consultatum har nu tagit fram ett  seminarium som samlar en rad praktisk verktyg, checklistor och råd för att hjälpa dig som leder förändringsprocessen att lyckas. Det kräver mycket energi och tid att på ett effektivt sätt genomför förändringar. Om du vet vad du gör och varför, förstår vilka fallgropar du ska undvika och förbereda dig väl, kan du spara tid och energi samt minska oron som kan sätta käppen i hjulet för din planerade förändring.

Läs mer om detta unika seminarium här