Människor är vår största tillgång – även utanför arbetslivet!

Ibland händer det något som får oss alla att stanna upp och tänka mer än vanligt! Corona är ett exempel, men jag blir på riktigt ledsen när man hör andra prata om att det måste finnas pengar och resurser till alla som bor i detta land; för det är en människa värd. Dessvärre när det handlar om invandare som är sjuka, utsatta, torterade eller diskriminerade har vi helt plötsligt inte råd att hjälpa alla.

När Herr Åkesson åker till Grekland och delar ut flygblad där det påstås att Sverige är fullt och hälsar från svenska folket, undrar man om det är skillnad på folk och folk.  Man kan helt enkelt inte värdera ett liv, men man måste ibland göra svåra avvägningar om vad man ska göra med de begränsade resurser som man har.

Vi på Consultatum tror att alla människor har samma värde.  Vi är stolta att få bo i Sverige.  Att regeringen med samarbetspartier kastar ut pengar i samhället som nu görs i dessa osäkra tider är fantastiskt och ett bevis på att vi bor i ett rikt land.  Låt oss nu inte glömma bort detta men låt oss inte glömma bort de som flyr förtryck och vill komma till Sverige.

Låt oss alla ta denna debatt vidare och tänk på vad ett människas liv är värd.  Och låt oss se till att partier som vill skilja på folk och folk och gnälla om att vi inte har råd – har ingen plats i svensk politik.